hits

Skal vi prate om ulikhet, eller skal vi gjøre noe?

Det vakreste med Norge er ikke fjorder og fjell, men små forskjeller og sterke fellesskap. Kampen mot den voksende ulikheten kommer til å dominere valgkampen.

Hele det siste året har SV sagt at valgkampen må bli et generaloppgjør med den økende ulikheten i makt og rikdom i Norge. Derfor er jeg strålende fornøyd med at også de to største partiene, Ap og Høyre, de siste ukene har meldt seg på i debatten om forskjells-Norge.

Først ute var Jonas Gahr Støre på LO-kongressen. Noen dager senere lovte statsminister Erna Solberg samme hovedsak i Høyres valgkampåpning. Og siden da har Ap og Høyre kranglet om hvem som er mest mot ulikhet!

Hvis vi lar forskjellene øke i dag, får vi et kaldere samfunn i morgen. SV har en plan mot ulikhet, den la vi fram før landsmøtet vårt i vår. Når nå både Høyre og Ap sier de vil gjøre forskjeller til hovedsak lurer vi på om de har en plan? Velgerne har krav på å vite hva partiene faktisk vil gjøre.

Derfor vil vi, når Stortinget behandler revidert nasjonalbudsjett før sommeren, fremme 30 konkrete forslag fra vår plan mot ulikhet. Hvert eneste ett skal vi ta opp til avstemning i Stortinget. Da får vi se hvem som mener alvor.

Små forskjeller er nemlig et politisk valg. Og den blåblå regjeringen har valgt en politikk for det motsatte, en politikk som gagner den økonomiske eliten og de på toppen. En politikk der arv, investeringer, formue og eiendom skal lønne seg, mens vanlig lønnsarbeid skal lønne seg mindre, og sykdom og fattigdom skal straffes.

Regjeringens hovedprosjekt har vært å bruke fellesskapets og flertallets sparegris som mindretallets sparekonto. De har kuttet skattene med 21 milliarder kroner. Og som om ikke det var nok, kom de i forrige uke med 1,74 nye milliarder i skattekutt i gave til de som allerede har mye.

Gründerskatt kalte de det, og lurte folk til å tro at det var skattelette for gründere det var snakk om. Men selvfølgelig var det bare enda en måte å sørge for at Høyre sine venner i den økonomiske eliten skal slippe skatt på investeringene sine.  Nå skal de få skattefradrag når de kjøper aksjer i en stor andel av norske bedrifter.

Mens de som kjøper oppstartsbedrifter får skattelettelser, blir vanlige lønnstakere manet til å vise moderasjon og regjeringen gjennomfører smålige kutt for de i Norge som har minst. Uføre forsørgere har mistet barnetillegg, kronikere og multihandikappede har fått økte egenandeler, enslige forsørgere har fått så store kutt at regjeringen nå sparer store penger på redusert overgangsstønad. Arbeidsløse har mistet feriepenger og enslige eldre med lave folketrygdpensjoner får mindre å leve av år for år.

Forrige uke kom et revidert nasjonalbudsjett med den laveste bevilgningen til bostøtte på 8 år. Mens det blir stadig dyrere å bo får færre av dem som sliter med husleien hjelp. Bare det siste året har det blitt 10 000 færre som får, mange av dem uføre. Da er det ikke rart at folk sliter.

Kutt til enslige forsørgere og fattige mennesker som strever i boligmarkedet kom Erna Solberg med to dager før hun varslet at kamp mot ulikhet blir en hovedsak for Høyre.

Tre dager etterpå kom hun med et trygdeoppgjør som nok en gang fører til at pensjonistene får mindre å leve av. Og hvem går det mest ut over? Eldre med lave pensjoner, som ikke har annet å lene seg på enn folketrygden.

Derfor har SV fremmet et hasteforslag i Stortinget og forlangt behandling av trygdeoppgjøret. Når regjeringen gir blaffen i rettferdighet, må Stortinget ta kontroll. I fjor fikk vi nesten flertall for det samme, men KrF reddet regjeringen. Nå utfordrer vi både Ap og sentrum ? bli med oss på å overkjøre regjeringen om trygdeoppgjøret.

Ett av forslagene SV vil fremme i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett er at regjeringen skal legge fram en plan for å trappe opp barnetrygden slik at den når tilbake til nivået fra 1996, og i tillegg sikre ekstra barnetrygd til familier med en enslig forsørger eller der det er mange barn. Det viktigste for å få folk ut av fattigdom er å få flere i arbeid, men om vi virkelig vil bekjempe ulikhet må vi sørge for at fattige familier får mer å leve av. Og et løft for barnetrygden er det mest effektive vi kan gjøre for de nesten 100 000 norske barna som vokser opp i en fattig familie.

Andre forslag SV vil fremm

e i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett:

  • Fjerne kuttene i barnetillegg for uføre
  • En ny ungdomsgaranti som sikrer arbeidsløs ungdom under 25 år arbeid, utdanning eller annen aktivitet innen 90 dager
  • Styrke bostøtten, slik at de som urettmessig har mistet støtte får den tilbake
  • Innføre en sterkt omfordelende arveavgift, med høyt bunnfradrag, for å sikre at de aller rikeste også må betale en rettferdig skatt
  • En massiv pakke med tiltak mot skattekriminalitet, en nasjonal boligplan og lovendringer som styrker retten til fast jobb
  • Lovfeste retten til hel stilling, strengere straffer for brudd på arbeidsmiljøloven
  • En stortstilt områdesatsing i Groruddalen og andre deler av byene våre hvor det er større sosiale utfordringer enn ellers

Og sånn kunne jeg fortsatt. 30 forslag for et mer rettferdig Norge. 20. juni skal stortinget stemme over forslaget til revidert nasjonalbudsjett, da blir det spennende å se hvordan Ap og Høyre stemmer. For det nytter ikke å snakke om ulikhet, vi må handle.

41 kommentarer

Det er vel ikke ulikhetene som er problemet Audun Lysbakken. Det er at alle skal kunne leve et godt liv i Norge, og at du skal få som fortjent. At du hele tiden skal ta grundere og "rike" er bare patetisk.

"Et kaldere samfunn" ... forbannet sosialistisk floskel! Hei, din kjeltring som er dømt for korrupsjon - glemt at ulikhetene aldri har økt så mye som da DU og dine satt i sjefsstolen for landet Norge?

Har "ærede sosialist" helt glemt bort at det er de rike som faktisk bidrar mest for at landet Norge går rundt - og igjen kan smykke seg med velferd? SV på sin side - vil derimot importere flest mulig migranter og lykkejegere, som skaper dårligere velferd for absolutt ALLE! Joda, de "ekle rike" kan fortsatt kjøpe privat - men, det er da sannelig slik at deg og dine tar for dere av private tjenester. Hele Arbeiderpartiet sin toppledelse har skummet fløtet og tatt i bruk private tjenester.

Hovedproblemet med dere blodrøde sosialister - er at dere utad på død og liv prøver å fremstå som så riktige - så fromme. Dere er jo faktisk ALT ANNET!

Det er ingen som er mer krakilske enn dere blodrøde sosialister - som elsker å stå å holde taler om "likeverd" - når dere hele tiden vil at ALLE ANDRE skal betale for dere!

Ingen i landet Norge er mer avskyelig og selvopptatt enn ytre venstre! Dere danderer og pakker ordene inn - men, virkeligheten frarøver ikke det faktum at dere er vel så maktsyke og egoistiske som "de kalde blå!"

Kjeltring i dress - med palestinaskjerf og buldrende hat mot de av de som tenker annerledes.

Dere skal ha for EN ting da, dere blodrøde sosialister: Ingen kan dele ut så mange løgner og bedrag - pakket inn i så mange fine ordelag. "Kamerater - vi må ha solidaritet med de fattige - vi må dele på godene" ...

De som dere kjemper for skal komme innover våre landegrenser - deler de? Bidrar de til denne likheten, eller er det en gigantisk stort hull som gjør at andre må tette det med sine egne opptjente penger?

Engang kjeltring - alltid en kjeltring! Så får du heller glise der du staut og fromt kan fronte Pappaperm og bli strøket over ryggen av feminister ... sammen kan dere klappe for islam og kampen mot de rike ekle hvite feite menn som faktisk bidrar fra egen lommebok!

Ahhh... skrev et langt innlegg her, men... orker ikke, så jeg slettet det.

Men hvorfor er alle så oppsatt av at alle skal være LIKE hele tiden?

Alle skal være "like", ingen skal være "forskjellige". Og ingen skal være "flinke" for DET liker vi ikke!

Ingen konkurranse i barnehagen (selv om barnehagebarna allerede konkurrerer på egen hånd, "pappaen min er sterkere en pappaen din").

Ingen belønning for å gjøre en god jobb, men stjerne i margen for å ha "deltatt".

Jeg har ansatt undommer som forventer lønnsøkning fordi de har klart å MØTE OPP på jobb 3 måneder i strekk. For INGEN fortalte dem at de måtte gjøre en JOBB i tillegg.

Denne likhetstanken er gjennomgående basert på misunnelse. JEG fortjener MINST like mye som deg. At du har mer enn meg er urettferdig, men når jeg har mer enn deg, så er det rettferdig fordi JEG jo har fortjent det.

Og ikke minst, hvor kommer den fullstendige mangelen på regneferdigheter fra?

Hvordan kan man argumentere at "mannen som betaler 10 millioner i skatt betaler MINDRE enn mannen som betaler 50.000 i skatt"?

Jeg mener, selv i barnebøkene lærer man at man ikke kan se bare på "antall", man må se "realiteter". (En båt som kan bære 10 vil mest sannsynlig synke om en av de 10 er en elefant!)

30 grunner? Bli kvitt 30 sv-folk fra styrende posisjoner. Det partiet der klarer å dra Norge ned i grøfta. Og lysbakken? Han er kronisk sinna på alt

Audun du er en tøysekopp, dette her er jo bare oppgulp og svada, null konsistens.

Likehetforalle

Likehetforalle

Alle som sniker på T-banen bør få bot selv om de er i AP og sier "jeg glemte å betale"...

Hadia Tajik sniker på T-banen, blir tatt men slipper bot. Alle andre får bot!

Rettferdig?

SV er etter mitt syn det verste partiet av samtlige(MDG ligger som en god nr.2)på Stortinget og jeg stemmer heller Rødt enn dette sleskete partiet som alltid har vært et parti uten mål og mening. Hadde det vært opp til SV hadde de hatt fri innvandring og ødelagt landet med forhold som i Sverige, England og Frankrike.

"stortstilt områdesatsing i Groruddalen" sier han og jeg spør om hvorfor det er større sosiale utfordringer her enn andre steder, Fordi slike partier som det han står for har sørget for at det er blitt slik. Vær så snill å ikke ødelegg denne siste demokratiske nettavisen vi har igjen slik alle de andre sosialistisk styrte avisene har gjort som har stoppet all form for meningsytringer .

Odd-Ivar Nyheim

Odd-Ivar Nyheim

Foreslår at Lysbakken og resten av SV tar en studietur til det siste fyrtårn og sosialistiske eksperiment, Venezuela slik at de kan kjenne sosialisme på kroppen, bokstavelig talt.

Spørsmål, som ingen journalister (av hvilken grunn ikke stiller) Hva kan man gjennom historien vise til av vellykkede forsøk med sosialisme ?

Hvor mye nød, undertrykking, brudd på basale menneskerettigheter og drap har sosialistiske regimer gjennomført? Harde ord, eller fakta?

Hvorfor får vi ikke en offentlig debatt om dette?

Hva er grunnen? Jo i sitt vesen er sosialismen innrettet slik at man må underkaste seg staten og alt av private verdier blir i inndratt til staten.

Kunne på strak arm ha nevnt 20 nasjoner der dette er prøvd !!

Fri og bevare!!!

Du husker vel hvorfor du fikk sparken i Stoltenbergregjeringen?

Stoler ikke på deg.

Trenger bare ett forslag faktisk.

Få denne dusten ut av politikken en gang for alle sammen med resten av dette mølet av ett parti

Et liv i drømmeland. Fantasier og drømmerier er sosialistenes yndlingsbeskjeftigelse. Pjatt og atter pjatt er alt som er kommet, og hver gang de har fått tilranet seg makt nok til å gjennomføre dørmmeriene sine har det gått til h..... Nå sist i Venezuela. Eller er det alle vi andre og historiske fakta som er feil? Innser dere aldri at 'prosjektet' deres er prøvet i alle slags former og varianter uten å stå testen? Det har vært kjørt i alle varianter av despoter og tyranner -

alt som skjer kan forutsies! Hvor lenge skal dere drømme før dere forstår at ideene deres kun kan leve (tilsynelatende leve, egentlig bare et bluss...) i kortere perioder som parasitt på overskuddet i et samfunn skapt av helt andre ideer?

...eneste forslaget fra den kanten som jeg kunne støttet var om du fremmet et generelt mistillitsforslag mot deg selv, Audun.

mye fornuftig, rasjonellt og bra oppsummert her... i kommentarfeltet vel og merke.

Equal under the law

Equal under the law

Hvorfor setter dere alltid folk opp mot hverandre? De fattige vs de rike. De rike vs de fattige. Hvorfor skaper dere splittelse og krig?

Kan ikke dere bare gi alle sammen borgerlønn uansett hva dem tjener? Gi alle sammen borgerlønn. Ferdig med saken. Borgerlønn er den ultimate likhet. Dere snakker hele tiden om ulikhet. Setter mennesker opp mot hverandre for å skape hat. Skaper grupper der folk har mye og folk har lite. Innfør borgerlønn og bli ferdig med det. Jeg blir så lei av å lese dette sosialist tullet.

Hvorfor innfører dere ikke borgerlønn? Dere fortsetter å sette folk opp mot hverandre. Skaper masse hat osv. Innfør borgerlønn og alle blir like. Borgerlønnen er den ultimate likhet. Det er slik dere sosialister skaper NAZISTER. Sette folk opp mot hverandre. Det er også slik dere skaper jihadister i Norge. Alle muslimer lever hos NAV. Bidrar med ingenting bla bla bla. NAV er ren diskriminering. Erstatt NAV med borgerlønn og du oppnår den ultimate likhets samfunnet.

Du vet at folk deler NAV inn i innvandrer grupper og etniske nordmenn grupper. Muslimer her og buddhister der borte. Bli kvitt diskriminering og erstatt NAV med borgerlønn. Dere snakker hele tiden om ulikheter. Vet du hva. NAV er ulikhet. Erstatt NAV med borgerlønn og du vil oppnå likhet. Den ultimate likhet for Norge er borgerlønn.

NAV = Diskrimering

NAV = Dele folk inn i forskjellige folkegrupper

NAV = Hat

NAV = Ulikheter

Borgerlønn = Likhet for alle.

Equal under the law

Equal under the law

Når jeg leser ideene dine. Så tenker jeg. Denne tullingen har bare lyst til å rane folket for å berike seg selv. Dersom du skal innføre disse forslagene i Stortinget så kan du like gjerne prøve å innføre borgerlønn for å oppnå likhet. Ellers så er dette bare tomprat. Du snakker om ulikheter. Setter folk opp mot hverandre for å skape hat, rasisme og diskrimering.

Strategien din er så skape så mye hat som mulig. Sette fattige vs rike mennesker mot hverandre. Innfør borgerlønn så oppnår vi ihvertfall sosial rettferdighet og likhet i samfunnet.

...en ting er at en leder er stokk du...

...at noen i våken og bevist tilstand i det hele tatt vurdere å følge/tro/støtte en slik leder er et av vår tids store mysterier...

...rettet skrivefeil...

...rettet skrivefeil...

...stokk dum, Audun, i tilfelle du skulle lure.

Ser at ditt innlegg med hyllest av venezuela fra 2006 er slettet..

Du vil gjøre Norge mer rettferdig!!! Løyner, hadde du ment det ville du forbudt Islam. Typisk veik venstresviker.

Ulikhet er positivt. De smarte, dyktige og flittige skal ha det bedre. Slik er det, og slik skal det være.

Med likhet så følger også ulikhet. Hvis alle får samme mulighet så vinner ingen. Hvis ingen kan vinne så er de ikke motiverte. Hvis ingen kan tape så er innsatsen fånyttes. Det at man kan oppnå noe, det er drivkraften for mange mennesker. Det er det som gjør at vi er her fortsatt og ikke en utdødd rase. Din medisin er gift.

Det SV mener er rettferdig mener andre er urettferdig. For mange av oss handler det om personlig ansvar og eget initiativ om man får det bra økonomisk og sosialt eller ikke. Det er ikke urettferdig at de som tar feil valg, eller ingen, sakker etter i samfunnet og havner på utsiden. Det er en personlig tragedie for den det gjelder og en belastning for samfunnet...

Lysbakken: Blablablabla..sorry!

Bostøtten ble forøvrig kappet under de rødgrønne. Kristin Halvorsen stod og skrøt av at flere fikk. Det hun glemte å si, var at beløpet var krympet, og at mange mistet bostøtten fordi minstebeløpet ble satt opp. Det henger ikke på greip at folks bruttoinntekt brukes som grunnlag. Når stat og kommune har tatt sitt, er det restbeløpet som er interessant.

Jeg synes dere heller kan øke trygd og minstepensjoner o.l. såpass at bostøtten nærmest kan avvikles for folk flest. :))))) . Den kan eksistere for sosialklienter. Det tror jeg fellesskapet kan spare mye på. Bostøtten var super da bestemoren min levde. Hun var minstepensjonist og fikk et durabelig løft av bostøtten. Nå er jo beløpet bare noe fislete greier som ikke løfter særlig mye. Dette fordi man har satt en begrensning på godkjent husleie som er altfor lav i forhold til markedet.

Nei, kvitt dere med bostøtten. ( Og jeg er ufør fattiglus som ikke misunner dem som har mye mer. Bostøtten har jeg ikke giddet søke på i mange år, og nå er den vel bortfalt uansett pga det fantastiske bruttobeløpet vi får..,stor del går vekk i skatt.)

Dere kan fjerne honnørrabatt på kollektivtransport også for min del. Vil du vite hvorfor? Jo, du skjønner det..at det er folk i familien som sitter med det samme netto i mnd som jeg har..folk som jobber i lavtlønnsyrker og kanskje ikke har klart å få mer enn 80-90 % stilling. Disse må betale full pris. Hvorfor denne forskjellen? Du er jo for likhet...

Jeg er takknemlig for at jeg får medisinene mine uten egenandel pga "minstepensjon" som trygda er. Jeg har ikke helse til å farte rundt med buss og tog så ofte, så det er helt greit å måtte betale full pris som folk i lavtlønnsyrker også må. Jeg har faktisk gjort det også...er bare å la være å dra frem honnørkortet.

Olav Sannes Vika

Olav Sannes Vika

Bra Audun. Ellers er det et artig komentarfelt. Ulikhet og moralisme rammer alle. Dagens funnfact:

- De 10% rikeste i land med store forskjeller lever kortere en i land med små forskjeller

Du har minimal oppsluttning i det norske folk......rødt kort....til SV...!

Ved forrige valg hørte jeg et intervju med deg. Reporteren spurte hva du ville gjøre for å heve oppslutningen før valget. Du svarte: ved å kjempe for asylbarna og mot endring i arbeidsmiljøloven. Fra det øyeblikket tenkte jeg at et parti med en så visjonsløs leder vil aldri få min stemme. Jeg er en alminnelig lønnsmottaker, og er bare glad for at noen "kapitalister" vil eie bedriften der jeg jobber. Jeg er glad for at de finner det bryet verdt å investere, uten det hadde jeg vært arbeidsløs.

Og bare for å føye til: det er mange som tenker som meg, hadde du hatt større visjoner om hva vi skal leve av geller enn å mase om likhet, hadde vi kanskje giddet høre på deg.

Sorry dette tar litt plass. Dette er sitater fra Lysbakkens tidligere politiske liv, som viser hans kontinuerlige kamp for å redusere forskjeller dog på militant vis, enjoy :

Noen sitater:

?I nordmenns bevissthet står myten om motsetningen mellom revolusjon og folkestyre sterkt.?

?For det andre betyr våre paroler at vi må ha en revolusjonær sosialisme. [?] Sosialisme forutsetter et maktskifte, at arbeiderklassen tar makten over arbeidsplassene og samfunnets ressurser fra eierklassen. Et slikt maktskifte kan ikke vedtas, det må skapes gjennom massemobilisering.?

?Det finnes ingen motsetning mellom sosialisme og folkestyre, og revolusjonen er det nødvendige steget over fra den pengestyrte kapitalismen til den folkestyrte sosialismen.?

?At arbeidsfolk, det store flertallet av menneskene i landet vårt , erobrer makten over de sektorer av samfunnet som i dag ikke er underlagt demokratisk styring, det vil være det vikelige folkestyrets første praktiske skritt. Men så viser jo erfaringene at borgerskapet i gitte situasjoner vil forsøke å sette de demokratiske rettighetene våre til side for å forsvare privilegiene sine. Hva gjør vi da? Spørsmålet om den fysiske makten til å påtvinge ande ens egen vilje kommer raskt på dagsorden når kampen står om statsmakten. Det burde egentlig være et enkelt spørsmål. At de som blir angrepet har rett til å forsvare seg er et demokratisk standpunkt.?

(Fra en artikkel Lysbakken skrev i Manifest 02 sitt studiehefte)

«Den viktigste forutsetningen for sosialisme er at den private eiendomsrettene til produksjonsmidlene oppheves. Det betyr at kapitalistene fratas sine firma, sine kontorer og sine fabrikker.?

«Den sosialistiske økonomien må kunne styre ressursene og produktene dit det er mest behov for dem, vi må skape en behovsstyrt økonomi. Motsetningen til å satse på det blinde markedet er bevisst planlegging. Forutsetningen for å lage en slik planøkonomi er at man er i stand til å avgjøre hvilke behov som til enhver tid er viktigst.»

«Men hvordan skal faren for gjeninnføring av kapitalismen, kontrarevolusjon, møtes? [?] ?ideer om et come-back for kapitalismen vil være til stede hos enkelte. På grunn av dette vil, igjen i følge Marx, også sosialismen trenge en stat. Det skal ikke være det samme autoritære maktapparatet som i dag, men like fullt et maktapparat som står parat til å forsvare arbeiderklassens interesser.»

«Å gjeninnføre kapitalistiske eiendomsformer vil være forbudt og straffbart. Å befeste sosialismen med slik makt vil være nødvendig for å forhindre at den blir ødelagt, innefra eller utenfra.»

(På Stortingets hjemmesider er han oppgitt som forfatter av/ansvarlig for ?Du skal ta ledelsen og makta 2?, et studiehefte fra SU, hvor følgende sitater er hentet fra)

«Menneskenes frigjøring er avhengig av at kapitalismen blir avskaffet»

«Arbeiderpartiet har i praksis blitt et borgerlig parti»

«Hvis velferdsstaten og en viss økonomisk utjevning skal reddes, må kompromiss nå erstattes av klassekamp i Norge»

«En fascistisk stat og en sosialdemokratisk stat har likevel til felles at de verner om de kapitalistiske produksjonsforholdene»

«I et sosialistisk samfunn skal ingen kunne tjene penger på andres arbeid»

«Den private eiendomsretten over produksjonsmidlene må oppheves»

«Kapitalistenes eiendom skal konfiskeres og overlates til fellesskapet»

«Gjennom en planstyring av økonomien skal ressursene styres dit de trengs»

«Sitatene er hentet fra Sosialistisk Ungdoms prinsipprogram som ble vedtatt på landsmøtet i 2000. Mangler lenke )

Gustav Hamvoll

Gustav Hamvoll

Eiendomsskatt på primærbolig for lavtlønte er redselsfullt usolidarisk: En sørgende enkemann med minstepensjon er ikke i standt il betale skatt på leieligheten han sitter igjen med i sentralt i Oslo; en ung ufør har ikke råd til betjene boligskatt på barndomshjemmet -- det eneste hun har igjen i livet -- når hun arver det, på grunn av den absurde prisstigningen på boliger det siste tiåret; osv. osv. Er dette "SV-rettferdighet", Solbakken?

Jeg skjønner ikke helt denne besettelsen av å bekjempe ulikhet mellom mennesker. Ulikhet er det mest naturlige i verden og kommer av at mennesker er forskjellige av natur og at vi har forskjellige verdier. Vi liker forskjellige ting, vi prioriterer forskjellige og vi lever forskjellig. Noen syntes at det er viktig å tjene mye penger og de jobber hardt for å få det til, mens andre syntes det er viktigere å kose seg eller å bruke tiden på en interesse.

Denne maniske kampen mot menneskets natur og at vi ønsker forskjellige ting i livet fører med seg ulover som rammer uskyldige mennesker, og bruk av tvang mot mennesker for å skape mer likhet. Dette er dypt umoralsk og tar i fra individers rett til å bestemme over eget liv.

SV er trygdeparti nr. 2. Med eit potensiale på stemmene frå 9,5% av befolkninga, kvifor ligg SV under sperregrensa? SV er stor forkjempar for at det alltid er dei andre som skal betala rekningen. Så kvifor ligg SV under sperregrensa? SV er i mot karakterar i skulen, kjempar for full løn under fråvær frå jobb og lik løn uansett innsats. Så kvifor får ikkje SV ut «potensialet» i valg? Fordi dei prøver ikkje å teikna kart med utgangspunkt i terrenget. SV prøver å forma terrenget etter sitt eige kart.

?Kva liv hadde den funksjonshemma hatt med SV-politikk? Han som i gamle dagar var fødd uten to bein? Kven hadde pantsett huset sitt i SV sin verden når takka er stempelet som ?velferdsprofitør?? Satsa huset sitt for å utvikla innovative idèar dei hadde tru på? Uten innovasjon utvikla av entreprenør og ingeniør med finansiering frå ?den rike?, hadde ikkje rullestolbrukaren kome seg rundt i eigen spesialbil og jobba som plateprodusent eller interiørkonsulent. Og med verdens beste Grunnpakke som utgangspunkt. ?Gratisverdiar? på kr 250.000 til alle fordelt over statsbudsjettet, kjem dei svakaste aller mest til gode. Lysbakken reknar ikkje inn Grunnpakken når han viser til Gini-koeffisienten. Han kunne jo ha diskutert dette med ein rullestolbrukar i eit utvikingsland. Eller ein fattig i Syria eller Somalia: Det statlege velferdstilbodet vert ikkje rekna inn av Piketty og norske fordelingsøkonomar! Ved Handelsskulen i Bergen er professor Møen og Hansen meir opptekne av å rekna på om Røkke har verdiar som kunne ha vore beskatta.

?Den rike er den fattige sin beste venn. SV sine samfunnsbidrag er begrensa til å appellera til det middelmådige. Til våre mest primitive tankar. Som å misunna den som har meir. Den rike. SV har eit utdatert og urealistisk samfunnssyn som hadde gitt oss det halvveis øydelagde svenske samfunnet på innvandringssida om SV fekk bestemma.

?Og SV er så opphengt i forskjellar og i dei rike at dei gløymer at i ei gruppe på 5, betalar allerede femtemann like masse i skatt som dei fire andre. Til saman. Sjølv om all formuesskatt var fjerna! Når er nok nok for sosialistar? Og så skal dei deretter gjennom sine ukritiske mikrofonstativ i journaliststanden få bløffa folket med at ?også dei rike må bidra?. Lystløgnarane appellerar -som Ap- til den primitive misunnelsen i folk, og promoterar alt anna enn rettferd og redelege norske verdiar.

?I bygda er det alltid dei same personane som tek initiativ og løfter det sosiale liv. Folk flest er passive deltakarar. Som situasjonen er i burettslaget. Mange stiller aldri på dugnad og styrevervet er slett ikkje noko attraktivt. Så kva er dette behovet for at alle skal vera så like? Var SV meir tilfreds om alle var like middelmådige? Kva ville skje med dei svake om dei sterke ikkje fekk utfolda seg? Om dei rike ikkje tente masse pengar? For det var vel ikkje folk flest som over 10 år satsa pengane sine på Algeta og utvikling av kreftpreparat?

?SV dyrkar middelmådige haldningar og er den dårlegaste partnar til dei svakast stillte. Korleis hadde dei svake hatt det med SV-knebling av kapitalen? Me hadde hatt eit Jantelovsbasert steinaldersamfunn uten intensiv til å prestera, verta rik, vinna og drøyma om den store gevinsten. SV er politikk for det middelmådige, knebling av draumen og kaka til fordeling hadde vore ei miniatyrkake der dei svake måtte gå svoltne til sengs.

Kristin Halvorsens famøse løfte fra 2005 om at fattigdommen skulle fjernes med et pennestrøk, går inn i historien som et skoleeksempel på hvor galt det ender når politikere lover gull og grønne skoger uten å følge opp løftene i praksis.

Det vil aldri bli noen likhet i Norge. Grunnen til det er at vi alle er så ulike. Politikerne kan ikke vedta likheter.

Som eksempel: Per, Arne og Knut.

Alle får borgerlønn. Per trenger litt mer borgerlønn da han sløser bort pengene. Arne har nok til neste utbetaling. Knut sparer en del av borgerlønnen, og blir etter hvert ganske holden mann.

Så kommer Audun Lysbakken og forteller Knut at han har for mye penger. Derfor skal han straffes med høyere skatter og avgifter. Pengene skal da gå til Per.

Kristin Halvorsen i SV skulle fjerne fattigdom med et "pennestrøk" - med feilet i 8 lange år. Hun skulle gi sultne skolebarn "stekt kylling og laks" med alle SVs venninner i pressa på slep - det endte med et skrukkete lite eple. Troverdig?

Og Lysbakken måtte ta sin hatt og gå etter skandalen om "jenteforsvaret" - men forsøker seg igjen...

SV er et parti for spesielt interesserte - med liten interesse for livets realiteter.

Audun Lysbakken: Du har gått på skole i en del år, ja til og med på Universitetet. Alle i din verden har ikke fått mulighet å gå på de samme skoler som deg. Dette pga ulikheter, den ene og andre måten. Du har gått på skoler og er nå partileder. Hvorfor ikke tre til side og la en som bare har 9-årig skole få overta jobben din?

Solbakken, du er jo enda verre enn jeg trodde. Du har

ikke en eneste positiv kommentar. Hva sier det deg ???

Tenk litt på det du, og til slutt: Ingen er like, og

heldigvis for det. Du kan jo flytte til Nord-Korea,

der har de det jo så FINT??? For et barnslig innlegg,

ZERO POINTS for noe slikt tull. Få deg heller en skikkelig jobb du.

Anne K.Hansen

Anne K.Hansen

Lysbakken: Du og hele venstresiden taler med minst to tunger. Er jo dere som skaper store forskjelller. Dere heier på mere innvandring og folk fra land som har totalt forskjellige levemåter fra oss her. Setter dem på Nav på skattebetalernes regning. Så øker dere skattene.Velferdsordninger som det norske folk har slitt for gis ett pennestrøk.Så forlanger dere at vi skal gi slipp på våre "liv" og rette oss etter de som kommer hit.Mange av de som kommer rotter seg sammen og vil leve slik de gjorde i eget land men nå med NAV i tillegg. Når de overhodet ikke vil integrere seg eller ha med nordmenn å gjøre så er det nordmenns feil.Det er håpløst på alle måter med masseinnvandring,-det øker forskjellene du ikke vil ha og som nordmenn flest ikke vil ha. Din politikk koster dyrt for den enkelte og samfunnet.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Audun Lysbakken skam deg. Du vil at folket skal betale mer skatt, men du vil ikke innfører borgerlønn for å bekjempe ulikheter i det norske samfunnet. Når Mark Zuckerberg som er en av verdens rikeste milliardær krever borgerlønn. Så burde det ringe en bjelle i hodet ditt. Jeg mener personlig at Rødt, MDG, SV, SP osv er falske sosialister. En ekte sosialist ville ha innført borgerlønn for lenge siden. Mark Zuckerberg anerkjenner jeg som ekte sosialist. Audun Lysbakken er wannna sosialist. En falsk høyresosialist. Hvis SV går inn for å innføre borgerlønn i 2017. Så får dere garantert min stemme. Ellers så stemmer jeg på Liberalistene fordi jeg er lei av høy beskatning. Dere beskatter meg ihjel, men jeg som er en del av middelklassen får ingenting tilbake. Dere bare stjeler og stjeler fra middelklassen. Jeg stemmer på liberalistene fordi det ikke finnes noen ekte sosialister i Norge. Vennligst se på videoen til Mark Zuckerberg. Ha en fin dag Audun Lysbakken.

https://www.youtube.com/watch?v=dJ741Z7yytU

Sosial Rettferdighet

Sosial Rettferdighet

Prøver du å være morsom eller har du bare dårlig humor? Private selskaper raner 1,4 milliarder kroner fra NAV for å berike seg selv. Dette er ikke rettferdighet. Dette bidrar til å skape ulikhet. Dessuten så burde dere ha kjempet fram borgerlønn for å bekjempe velferdstyveri fra private selskaper.

http://www.dagbladet.no/nyheter/lo-rapport-dramatisk-kommersialisering-av-attforing/67619440

Jonas Gahr Støre bruker polske håndverkere til å pusse opp huset sitt for 30 kroner i timen. Forstår godt hvorfor Arbeiderpartiet ikke vil ha borgerlønn i Norge. Hadia Tajik sniker i T-banen og slipper unna boten. Jepp forstår hvorfor dere høyrefolk hater fattige mennesker. Jeg er sosialist. Du er sosialist. Jeg som sosialist mener at AP, SV, SP, MDG og Rødt er falske sosialister. Grunnen til at jeg mener dette er fordi dere ikke kjemper for folket. Norge er et ekte sosial demokrati uten borgerlønn. Dere lar private selskaper utnytte NAV og dere lar private selskaper utnytte arbeidsledige mennesker for lav betaling. Dere er ikke ekte sosialister. Jeg mener at NAV systemet er tyrannisk og diktatorisk søppel.

1. Vi arbeidsledige må adlyde NAV som en jævla slave

2. Dersom vi ikke adlyder diktatoren NAV så kutter de betaling av penger.

3. Private selskaper utnytter arbeidsledige mennesker

4. NAV betaler private selskaper for å utnytte arbeidsledige mennesker.

Dette er min feedback av NAV. Jeg er arbeidsledig sosialist og jeg boycotter NAV. Fordi NAV er altfor diktatorisk og tyrannisk. Mange av mine venner boicotter NAV. Totalt kjenner jeg 29 mennesker fra min vennegruppe som boycotter NAV i 2017. Vi er ikke slaver. Vi er sosialister. Dere falske sosialister på Stortinget er uekte sosialister. Det er alltid vi ekte sosialister som er arbeidsledige som blir behandlet som dritt av uekte sosialister som deg Audun Lysbakken. Til og med min far i 60 årsalderen hevder at Jonas Gahr Støre er høyrevridd drittsekk. Jaja å utnytte arbeidsledige mennesker og la polske arbeidere stjele jobben min. Jeg kan faktisk fikse hele huset til Jonas Gahr Støre, men da må dere betale ordentlig lønn da. Jeg er faktisk snekker og er jævlig forbannet når jeg leser at dere fortrekker utenlandsk arbeidskraft framfor norske.

Innfør borgerlønn. En ekte sosialist ville innført borgerlønn for flere år siden. Eller ihvertfall kjempet de fattige sin sak. Dere kjemper for de. Dere kjemper for eliten. Dere kjemper ikke for de arbeidsledige. NAV behandler oss arbeidsledige sosialister som dritt, mens dere falske sosialister innføre høyrevridd politikk på Stortinget.

Jeg boycotter NAV. Bedre å være en uteligger sosialist enn å være en sosialist under NAV diktator som dikterer mitt liv. NAV har sviktet sosialismen. Dere falske sosialist politikere som foretrekker utenlandsk arbeidskraft hater oss etniske nordmenn.

Audun Lysbakken. Viste du at et avslag fra NAV om bolig og sosialstøtte kan skape Nazister i Norge. Dette er ikke noe propaganda jeg har funnet opp. Dette er noe som blir nevnt i norske Nazist diskusjonsforum. Mange nynazister hevder at de ikke får sosial stønad eller pengestønader fra NAV. Ja, Audun Lysbakken. Forskjellsbehandling fra NAV kan faktisk skape Nynazister i Norge. Omtrent 90% av de nazister i Norge får ikke NAV støtte. Ikke rart de blir radikalisert.

https://www.frihetskamp.net

Jeg har faktisk gitt opp med å kritisere facebook nettsiden deres. Alle politiske facebook vegg fjerner negative og politisk kritikk. Jeg har også gitt opp med å kritisere dere på Youtube. Alle norske politiske Youtube kanaler har stengte kommentar felt.

Jeg kritisere dere på bloggene deres når jeg får sjansen. Dere behandler oss hvite etniske nordmenn som dritt. Jeg søker hjelp hos NAV og de nekter å gi meg NAV støtte. Fordi jeg nektet å jobbe gratis for Thon Hotel. Jeg jobbet gratis for Kiwi i 5 måneder. Så jeg takket nei til praksisplass hos Thon Hotel og NAV nekter nå å utbetale stønader til meg. Jeg er faen meg ikke en slave hører du? Jeg jobbet gratis i 5 måneder hos KIWI. DEt får faen holde dette her. Ja, jeg er NAZIST. Har du noe imot nazister eller? Dere på Stortinget behandler oss etniske nordmenn som dritt uansett. Ber oss registrere på NAV for å drive med slavearbeid og gratis arbeid til Kiwi og Thon Hotel. Jeg jobbet som en slave i 5 måneder uten ordentlig lønn.

Men dere politikere er anti ytringsfrihet. Stengte Youtube kommentarer på deres Youtube kanaler. I tillegg fjerner dere negativ kritikk på Facebook så fort som mulig. Dere lever i fantasiland å tror at alt må være jævlig positivt.

Vi holder en demonstrasjon mot homolobbyen i sommer. Ser fram til å møte deg på motdemonstrasjon godes Audun Lysbakken. Jeg er også drittlei av at dere politikere framstiller oss Nazister som slemme mennesker. Det er dere stortingspolitikere som har sviktet oss. Ved å la NAV behandle etniske nordmenn som dritt slaver så har dere sviktet oss. Jeg skal aldri faen meg jobbe gratis for NAV noensinne igjen.

Audun Lysbakken. Jeg sier ikke at du er en drittsekk. Du er en sikkert en ordentlig hyggelig fyr, men som politikere har dere alle på Stortinget sviktet oss etniske nordmenn. Dere lar NAV behandle oss etniske nordmenn som slaver. Jeg jobbet gratis i 5 forbaskede måneder uten lønn og fikk allikevel ikke fast arbeid. Jeg kommer aldri til å la dere stortingspolitikere behandle meg som en slave igjen. Dette er grunnen til at jeg skal demonstrere mot homolobbyen i Sommer.

Jeg ønsker også at dere politikere slutter å framstille oss nasjonsosialister som slemme mennesker. Det er dere politikere som sviktet oss. Det er Stortinget som har sviktet oss. Hvis du ønsker å demonstrere mot oss kan du vennligst gjøre dette, men vi ønsker at dere ikke bruker vold. Hver eneste gang det er en motdemonstrasjon mot oss nazister. Så har dere alltid brukt vold hver eneste gang. Men ja, vi ses på demonstrasjonen i sommer. Det er dere som har sviktet oss etniske nordmenn. Systemet behandler oss som dritt og NAV behandler oss hvite mennesker som slaver. Derfor kjemper vi for frihet. Frihet fra Stortinget og frihet fra NAV. Dere politikere har sviktet oss. Nazisme er en direkte konsekvens av hva dere politikere har skapt. Det er dere stortingspolitikere som har skapt oss. Vi har ikke skapt oss selv.

http://www.tv2.no/a/9147011/

Pol pot

Revolusjon

Korrupsjon

Lysbakken-Bergstø

...nei takk

Skriv en ny kommentar