hits

Undertrykkelse? Hvilken undertrykkelse?

Arab sheikhs drinking coffee and watching parade of armed forces in Abu Dhabi, United Arab Emirates
(foto: Tribes of the World, CC-BY-SA-2.0)

Den saudiarabiske ambassadørens bortforklaringer må være en av de mest absurde tekstene om kvinners rettigheter skrevet på norsk de siste tiårene.

La oss spole litt tilbake: For litt siden ble Saudi-Arabia valgt inn i FNs kvinnekommisjon. Den norske regjeringens representanter fikk muligheten til å stemme ja eller nei til dette. Det var en klar mulighet for Norge til å protestere mot Saudi-Arabias grove kvinneundertrykking. Likevel har utenriksminister Børge Brende i flere dager nektet å svare på hva Norge stemte. Han viser til at det ikke er vanlig at land sier hva de stemmer i FN, som om det er noen unnskyldning eller forklaring. 

Så meldte Saudi-Arabias ambassadør seg på i debatten. Ambassadøren påstår at kvinner i Saudi-Arabia ikke mangler rettigheter, men tvert i mot er «bortskjemte». Han skriver: «Tanken om at saudiske kvinner er undertrykte og er skapt for å tjene og tilfredsstille mannen er helt feil. Faktisk er det motsatt.». Samtidig som han kommer med et sleivspark mot «enkelte norske politikere» som han mener er mer opptatt av ytringsfrihet enn å lytte til dem de kritiserer. 

En kjapp kikk på Saudi-Arabia gir ikke et inntrykk av noe likestilt land, for å si det forsiktig. Faktisk er Saudi-Arabia ranket som nummer 141 av 144 land når det gjelder likestilling av World Economic Forum. Kvinneundertrykkelsen er dyp, brutal, systematisk, og har full støtte fra staten. For å nevne noen av reglene som gjelder i Saudi-Arabia: 

  • Kvinner er ikke myndige. Alle har mannlige verger. Vergene tar beslutninger for dem på livsviktige områder som: helse, reisetillatelse, offisielle søknader, ekteskap, skilsmisse, utdanning, arbeidsforhold og åpning av bankkonto.
  • Kvinner er segregert ved lov fra mannlige arenaer.
  • Det er ingen aldersgrense for ekteskap. I praksis er seksuelt slaveri for barn lovlig, om ikke helt akseptert.
  • Kvinner får ikke snakke med menn de ikke er i slekt med alene.
  • Kvinner får ikke kjøre bil eller sykkel. 
  • Kvinner får ikke vise hud utover ansikt og hender (selv om det her er en viss fleksibilitet fra region til region). 
  • Kvinner får ikke bruke samme treningsstudioer og svømmehaller som menn. 
  • Voldtektsofre straffes ofte for voldtekt. 
  • Slaverilignende forhold for kvinnelige utenlandske tjenere er vanlig.

(Kilder: Human Rights Watch, Amnesty International, US State Department, BBC, The Guardian, International, Unicef, International Trade Union Confederation.)

Ambassadøren mener imidlertid at disse lovene sørger for at kvinnene har det godt, og at de er designet for å «ta vare på kvinnen». Det er altså til deres eget beste. 

Da kunne man kanskje gjort det åpenbare grepet for å teste den påstanden: Man kunne gitt kvinner stemmerett, latt dem bli myndige, sette en stopper for overgrep, kort sagt begynt å behandle kvinner som fullverdige mennesker. Man kunne latt dem velge selv. 

I 1869 kom filosofene John Stuart Mill og Harriet Taylor Mill med et spørsmål jeg gjerne skulle hørt ambassadørens svar på: 

Hvis kvinner har det så bra i systemet de lever under, hvorfor ikke bare gi dem valget om de vil være fri eller ikke? Stemmeretten, kanskje, så de kan stemme for å fortsette den deilige, bortskjemte undertrykkelsen de lever under? 

Boken til ekteparet Mill er 150 år gammel. Og dagsaktuell for Saudi-Arabia. Det sier sitt.

Saudi-Arabia undertrykker kvinner. Hensynsløst, brutalt, og i alle livets arenaer. Ambassadørens bortforklaringer rikker ikke på det. Hvordan systemet ambassadøren representerer kan ha noe som helst med frihet og trygghet for kvinner å gjøre er det nok bare den saudiske ambassadør som vet.

Vi i Norge kan ikke endre Saudi-Arabias lovgivning. Men vi kan støtte opp om kvinneforkjempere i Saudi-Arabia. Den unge generasjonen som ønsker endring. 

Vi kan for eksempel slutte å selge utstyr til Saudi-Arabias militære, som bidrar til den brutale politiske undertrykkelsen i landet. Dette foreslo SV nylig i Stortinget, men ble nedstemt av regjeringspartiene. Og så kan vi si tydelig ifra i internasjonale fora som FN, at vi ikke aksepterer Saudi-Arabia som en seriøs partner når det kommer til kvinners stilling. 
 

62 kommentarer

Helt 100% enig med Lysbakken i dette. At SA blir godkjent som noe som helst i vesten er utrolig pinlig.

SV ønsker jo denne ondskapens religion og destruktive kultur hjertelig velkommen til Norge. Eller er dere så dumme at dere tror disse folkene legger igjen alt fxxnskapet på grensen, og plutselig omfavner Norske verdier, demokrati, kvinnerettigheter og kultur???

Da kom altså dagen i mitt liv hvor jeg kan si meg enig med Lysbakken. Det føles rart.

Torunn Økland

Torunn Økland

Godt skrevet av Lysbakken, men da er det også på tide å slutte å akseptere brudd på kvinnerettigheter for muslimske kvinner i Norge, Audun Lysbakken. Si nei til Nikab/Burka og sharia. For Sharialoven er ekstremt kvinneundertrykkende også i Norge. Det er ikke ok å si at dette er kultur eller religion. Det er i mot norsk lovgivning om likestilling og kvinnerettigheter. PUNKTUM.

Audun da. Det er jo slik kultur du ønsker velkommen til landet vårt, det er jo slikt kvinnesyn som blir standard i Norge om 50-100 år.

Men det er jo ikke ditt problem da?

Lysbakken ønsker jo muslimer velkommen til Norge, så han er den siste som bør kritisere Saud Arabia..

Hei FRP

Lysbakken har jo rett, men hvorfor bare åpne kjeften om hva han ikke kan gjøre noe med mens han støtter samme urett når det foregår her i landet?

Godt skrevet. Helt enig med Lysbakken.

Det er kanskje på tide å ta denne 1400 år gamle politiske kriger idiologien for hva den står for,og ikke betegne den som en religion, men en idiologi på linje med Nazismen og kommunismen.Det mest makabre der denne idiologien står sterkt er jo søndagsunderholdningen, hvor det halshugges,piskes og lemlestes både kvinner og barn i denne idiologiens navn.

Lett nok for Lysbakken å kritisere muslimer på andre siden av kloden.

Men når samme holdningene avsløres blant imamer og andre muslimske ledere utenfor hans egen stuedør, da får pipen en annen lyd!

Da må vi plutselig "forstå at de kommer fra en annen kultur" og "gå i dialog med de religiøse lederne" og "ikke overreagere med forbud og fordømmelse" på tvangsgifte barnebruder og det som verre er.

Lysbakkens kritikk av ambassadøren har NULL troverdighet, så lenge han og SV står for den veike og unnvikende linjen som de gjør, mot nøyaktig de samme destruktive kreftene her på hjemmebane.

Asgeir Karstensen

Asgeir Karstensen

Helt enig med ambassadøren. Alle kvinner bør følge ambassadissens eksempel og holde seg til kjøkkenet. Det får ned arbeidsledigheten og sparer samfunnet for store summer.

For første gang er jeg enig med Lysbakken.

Hva med all undertrykking av muslimske kvinner

på hjemmebane, Lysbakken..?

Det er pinlig stille..!!!

Aud Lysebakken

Aud Lysebakken

Aud, du har ingen rett til å spille politisk på denne saken, du kaster muslimske kvinner under bussen i Norge. Dere forsvarer Islam for alt her i Norge, dere er mot tiltak for å hjelpe dem, dere forsvarer at Amel Aden blir egget ned, ved deres påfunnede islamofobi. Og ditt SV og AP dikterer kvinnemarsjen, og stengte ute de som ville gå med paroler mot kjønnslemlestelse og kvinneundertrykking i Islam. Du er kvalm Aud, din unnlatelsessynd vil kjøre partiet ditt under grensen, dere er virkelig noen umennesker dere på venstresiden. Ta de problemene dere har importert, så kan du snakke om dette, enn så lenge så er dere hyklere av verste sort. Finns det en Gud, så kommer han til å glede seg over å torturere deg, uansett hvilken det er, hyklersk nok så forsvarer du Allah, som virkelig vil ta deg, hvis han eksisterer.

Kjære Audun,

du og andre i SV har jo i åresvis fortalt oss hvilken berikelse det er for oss nordmenn å komme i kontakt med kultur fra Midt-Østen. Så hvis det stemmer, kanskje det er Norge som bør innføre "Saudi-arabiske tilstander"?

Sosialliberalist

Sosialliberalist

Er sterkt uenig med Lysbakken på flere punkt, men her treffer han spikeren på hodet. Å sammenligne alle muslimer med Saudi-Arabias politikere eller å si at Lysbakken støtter kvinneundertrykkelse fordi han ikke har en fiendtlig innstilling til muslimer, er for øvrig usaklig (ikke at saklighet har vært normen i kommentarfelt de siste 3-4 årene).

Godt å se at noen på venstresida omsider mener noe om teokratiene og kvinneundertrykkelsen i disse.

SV ivrer veldig etter å få flere tilhengere av islam i norge....

Sander Gallbert

Sander Gallbert

Feminismen hevder at vi lever i et patriarkat, som undertrykker kvinner, men ser man til naturen er det ingen patriarkater som fungerer slik. Der karakteriseres patriarkatene av dominante hanner, som hindrer andre - hanner - i å forplante seg, og hunnene undertrykkes ikke over hodet.

Det er materiarkatet som undertrykker hunner, blant mennesker som i naturen, og Audun (og hele feministbevegelsen) må tenke seg om en gang til.

John-Harald Kristiansen

John-Harald Kristiansen

Ufattelig at SA er stemt inn. SA har wahabisme som statsreligion, fundert på svovelpredikanten Muhammed ibn Abdul Wahib (1700-tallet). Wahabisme (salafisme / jihadisme) vil aldri gi kvinner i SA frihet / likestilling. All handel / kommunikasjon med SA burde boikottes internasjonalt i et forsøk på å fjerne Al Saud / Al Sheik - alliansen som kuer befolkningen i landet vha middelaldersk tolkning av islam for å opprettholde sine previlegier.

Kjartan Andersen

Kjartan Andersen

SV klappet inn Iran da de satt i regjering. Men i følge dem er det vesens forskjell på å stemme ja eller stemme ja ved akklamasjon. Rart hvordan man blir når man skifter fra regjeringsposisjon til opposisjon

Hvorfor vil ikke Saudi-Arabiske kvinner ha sertifikat? Fordi mannen er ansvarlig for alle hennes behov. Når hun skal noen plass, må han sørge for transport, ellers er han ikke mann. Hvorfor er ikke kvinnen myndig? Vil de være det? Dette er kritiske spørsmål Audun ikke har stilt, og som rett og slett ikke er tema i hans feministiske ideologi. Audun er kjønnsdiskriminerende, nettopp på grunn av feministisk ideologi, der ser man KUN på kvinnens situasjon. Tror du disse kvinnene ønsker å gå fra en posisjon der de har rett i at far eller mann er fullstendig ansvarlig for dem, til å måtte sørge for seg selv? Audun, hvis du virkelig tror du er den opplyste og rettferdige parten her, så holder det ikke peke finger å skrike undertrykkelse. Du må inn i kulturen og finne ut av maktbalansen, rettighetene, og ansvarligheten mellom menn og kvinner. Dette er slett arbeid, Audun.

Jeg regner med Norge stemte for siden Brende ikke vil si noe... Behøver ikke være Einstein for å skjønne det. Pinlig, jepp!

På samme måten som jeg regner med Oslopolitikerne med mangelfulle reiseregninger har rappet fra fellesskapet...siden de ikke vil opplyse fra hvor til hvor de tok taxi for andres penger.

Men så var det SV da..dere har ikke hylt særlig høyt om tilstander innenlands? Hijab tvinges på mange, det finnes myndige unge muslimske kvinner som ikke får gå ut alene...må være i følge med mannlig medlem av familien, om så bare en ti år gammel bror.... vold er svært vanlig i mange innvandrerfamilier..far slår både kjerring og unger. Muslimske jenter ( barn) får ikke gå på badestranden..der ser man bare brødrene deres om sommeren. I Norge, ja! Så var det denne fordømte niqaben da..bør forbys i hele Europa! Og selvsagt i Saudi-Arabia. Pluss andre steder...

Jaja Lysbakken!!

Nevn et muslimsk land der kvinner eller barn ikke blir undertrykt.

Land der Islam har fått fotfeste.

Pakistan, Afganistan, Iran, eks Yougoslavia Irak, Syria, Jemen , Burma, Indionesia, Bangladesh, Nigeria, Egypt, Algerie, Marokko og Tunisia bare for å nevne noen muslimske land

Nettopp dette kvinnesynet du refererer til er gjengs i desse landene som også er Islams overvekt.

Du invitere mer enn gjerne folk fra desse landa på vår bekostning, er det stemmekveget du sikler etter.

De har ikke bare feil kvinnesyn, de ser på dere vestlige menn som tøfler som ikke kue kvinnene.

Du har da ikke tenkt å dra hele den 3-verden til Vesten for å lære de folkeskikk. Hvor mange av oss må være forsøkskaniner for den hodeløse politikken dere driver med?

Nå før valget er det umulig å vite hva dere har på tapeten, dere snur dere etter vinden.

Vihar fred i Europa og Norge enda. Når muslimene har fått opp tallet sitt, blir det slutt på freden, også her i Norge. Husk den siste setningen. For det kommer til å bli slik her som i td Indionesia etterhvert.

Tenk på dine barn og barnebarn om ikke annet.

Men importere den samme kulturen, fore de med penger, rettigheter og midler til holde grep om den samme kulturen i Norge er greit? Skjønn det den som kan.

Saudi-Arabia sine kvinner har det nok ikke bra etter vår målestokk Det kan vi vel være enige om. Saudi-Arabia er langt borte og det er lett å kritisere fra utsiden.

At Lysbakken er opptatt av kvinnenes rettigheter i Saudi-Arabia og andre land er bra. Undres på om Lysbakken er like høyrøstet og konsekvent når det gjelder minoritetskvinner her hjemme? Jeg tror ikke det.

Helt utrolig at Lysbakken her prøver å score billige politiske poenger mot Brende. Han satt selv som likestillingsminister i 2010 og stemte Iran inn i FN's kvinnekommisjon. Iran ligger på 139 plass på den samme indeksen som Lysbakken refererer til. Men hvorfor ikke bekjempe diskrimineringen her i Norge? Ved muslimske tilstelninger må kvinner benytte separate innganger, gå bakerst i prosesjoner, dekke til hud og hår, ikke gå ut alene om kveldene osv. Nei, dette er sosialistene for feige til å ta tak i

Islam er absurd.....

SV sin regjering bombet Libya sønder og sammen. Dette var en sekulær stat. Nå herjer islamistene der. Bravo. Og så skal Lysebakken belære Saudi Arabia om rettigheter

Muslimer i et nøtteskall, de er ekstremt hatefulle.

Gunnar Svesås

Gunnar Svesås

Alt det som foregår i Saudi-Arabia forkynnes som rett og rimelig i norske, svenske, danske, tyske etc moskeer. I Norge er 200 000 med norsk statsborgerskap registrert i slike moskeer.

Hva vil Lysbakken gjøre med dette hvis han noensinne havner i en regjering?

Svar til sosialliberalist. Mener du at det er kun i Saudi Arabia man har disse holdningene? Disse kvinnefiendtlige holdningene eksisterer altså ikke blandt de som har migrert til Norge? Hva kommer det av? Er det noe med landegrensen som automatisk gjør at man mister sin tro og kultur? Det er så ufattelig naivt at jeg blir paff...

Dette er den eneste saken jeg støtter den korrupte SV-dotten Audun Lysbakken i. Dersom Norge har vært med på å stemme de muslimske kvinnehaterne inn i FNs kvinnekommenasjon, så er det en skandale.

Men Lysbakken er den som gauler høyest pår hijab, niqab og moskeer skal hylles. Alle skal inn i landet og praktisere NETTOPP det vi ikke vil ha. Disse vantro barbarene trykkes til det sosialistiske bryst.

Jeg tror egentlig ambassadøren blir litt misforstått her. Det jeg leste ut av kronikken hans, var at det saudi arabiske folket ikke er påtvungen sitt levesett, og at dette ikke er noe som kan endres plutselig, eller med press utenfra. Samfunnsmoralen kommer undenfra, ikke ovenfra.

Hvis nordmenn har det så bra i systemet de lever under, hvorfor ikke bare gi dem valget om de vil være fri eller ikke? Hvorfor må du tvinge dem med i sosialismens klister ?

Dere som har gnuget på makten i så mange år, skal dere først nå komme med dette? Fremtiden tilhører dessverre ikke dere lenger.

Norske barn ber til Allah i skolegården på norsk skole.

Dette er hvite etniske nordmenn som ber til Allah i norsk skole.

https://www.youtube.com/watch?v=Xx7v8WYKbQg

https://www.youtube.com/watch?v=V9GCgdy73G4

Reidulf Sture

Reidulf Sture

En ting som må presiseres: Det er ingen aldersgrense for ekteskap. I praksis er seksuelt slaveri for barn lovlig, om ikke helt akseptert.

Det er ingen aldersgrense, men ikke fritt frem. Ekteskap kan inngås, som nå mohammad (PBUH)giftet seg med Aisha når hun var 6, men han hadde som vi vet ikke samleie med henne før hun var 9, for man kan ikke ødelegge barns kjønnsorganer med sin penis (Hvilket forøvrig sier litt om en viss manns (PBUH) utrustning nedentil). Slikt har man kniv og rustne barberblader til. Dog er det, ifølge muslimske lærde, stor enighet om at man kan gjøre alt det man gjør i normal ekteseng, såfremt man ikke fører penis inn i skjeden og skader den.

Lars - snart frafallen Høyrevelger

Lars - snart frafallen Høyrevelger

Ikke ofte jeg er enig med SV, men i denne saken får han 1000% støtte. Det Brende gjør og sier er etter min mening en avskjedssøknad, og håper nesten han mister taburetten sin selv om jeg politisk ikke vil ha skifte. Håper media og SV presser på slik at Brende må opplyse om hva de har stemt, og hva slags politisk hestehandel som bedrives for å tekke despotiske regimer som regnes som "alliert" av vesten. Husker boikotten og alt snakket om Sør-Afrika på 80- og 90-tallet, og mener at det som skjer i mange araberland, og spesielt i Saudi overgår segregeringen og aparteidregimet i Sør-Afrika. Hvor er vesntresiden i denne saken? Høyresiden tenker vel kun handel og olje, men håper at SV kan ta tak i dette!

https://www.youtube.com/watch?v=V9GCgdy73G4

...rart det er så lett å se flisen i fiendens øye, men være upåvirket av elefanten som tramper bjelkelag på bjelkelag i sitt eget blåøyde...

Hvor hardt og lenge må dere på Stortinget ristes før dere endelig våkner?

@Reidulf Sture

Fra Aisha var 6 - 9 år måtte hun vaske klær, gi Muhammad blowjob og lage mat. Hun måtte også være til stede for å lære om sex. Hun måtte se på at Muhammad hadde sex hver eneste dag. Da hun fylte 9 år ble hun ferdigutdannet så Muhammad kunne ha god sex. Da hun var 8 år måtte hun tørke vekk sæden til Muhammad også gi han blowjob. I Koranen står det at mennesker som ikke tror på Allah er fiender av Allah. Dermed er alle muslimer vår fiende.

Men muslimene har allerede erobret Norge. 80% av Norges befolkning støtter islamsk erobring av Norge. I tillegg finansiere staten muslimer med milliarder av kroner til bygging av moskeer.

Reidulf Sture

Reidulf Sture

@The Infidel

Ja blir det mer fred her nå, er jeg redd det ender med krig.

Så kunne vel Lysbakken selv gjort gjeldende samme syn når Iran gikk innpass samme sted...men han stemte for Iran. Derfor virker dette hyklersk når det kommer fra ham, selv om det han sier er riktig

Staleg sier det så bra:

"Lysbakkens kritikk av ambassadøren har NULL troverdighet, så lenge han og SV står for den veike og unnvikende linjen som de gjør, mot nøyaktig de samme destruktive kreftene her på hjemmebane."

SV og Lysbakken er noen feige svin på hjemmebane.

AP/SV/MdG/Krf/V er partier som ivrer etter å fylle Norge opp med denne 1400 år gamle politiske kriger/steinalder ideologien. Vannvittig tragisk.

For første gang i historien kan jeg si meg enig med deg Lysbakken.

Men du må slutte å være en feig politiker når det kommer til Norge også. Fordi det samme skjer her også, dere bare vil ikke se det. Det passer jo fint for deg å komme med slike utsagn nå siden det snart er valg. Derfor klarer jeg rett og slett ikke helt å ta dette for god fisk.

Den dagen du beviser at du står for det samme her hjemme i ditt fedreland så skal jeg vurdere å stemme på deg. Men det blir ikke i år. I år går stemmen min til en politiker som har jobbet beinhardt mens dere andre politikerne har sittet på gjerdet å dinglet med beina. Dere har ofte vært i mot denne politikeren. Denne politikeren ønsker virkelig å ta vare på det norske folk og dets verdier. Dette er en kvinne som har stått med rak rygg og hodet hevet når det har stormet på det meste. Stemmen min går til:

SYLVI LISTHAUG OG FRP I 2017

Det finnes bare to politikere i Norge som er verdt å nevne:

SYLVI LISTHAUG OG CARL I. HAGEN

Håper dere andre snart får opp øynene og at dere slutter å dilte etter hverandre som i en saueflokk. Fordi vi nordmenn er drit lei det!

Du bør vel ikke snakke som er for all invandring til Norge. Tenk om dere kommer inn i regjering å får så mye som litt makt, det er farlig for dette landet. Vi burde hatt mer folkeavstemming på eksempel innvandring til Norge!! Det er trist at en liten gjeng av politikere skal sitte å bestemme dette. Alle må vel se nå at i de landene som har tatt i mot mye innvandring hva det fører med seg. Klarer heller ikke å forby niqaben, det er et stort spørsmålstegn.

Christoffer Johnsen

Christoffer Johnsen

Til tross for ekstrem klein standard for kvinner i SA, så er de progressive i sitt kvinnesyn fremfor Syrere, som ender på nest siste plass før Yemen i GGI. Ingen folkeslag på denne jord som i så stort omfang dreper sine egne døtre i æresrelatert vold. Hvis alle plutselig er enige om at SA er jævlig, hva med resten? Afghanistan, Pakistan, Irak.... Det er mennesker fra disse landene som kommer til å forme Norges fremtid. Til det bedre?

Brødre og søtre, det er på tide at vi blir alvorlige nå...

Christoffer Johnsen

Christoffer Johnsen

Til tross for ekstrem klein standard for kvinner i SA, så er de progressive i sitt kvinnesyn fremfor Syrere, som ender på nest siste plass før Yemen i GGI. Ingen folkeslag på jord som dreper sine egne døtre i æresrelatert vold. Velkommen!

Ikke er jeg enig HVIS norge stemte Ja, men snakk om å kaste stein i glasshus. Når Audun Lysbakken var likestillingsminister stemte han for at Iran ble medlem i FNs kvinnekommisjon i 2010.

Så hadde han hatt valget, så hadde han nok stemt på SA påny. Han er jo muslimenes største forkjemper for deres kultur i Norge.

https://www.nrk.no/norge/norge-stemte-iran-inn-i-fns-kvinnekommisjon-da-lysbakken-satt-i-regjering-1.13490426

At du skriver sånn samtidig som partiet ditt støtter hijab, faktisk flere steder gir arbeidsgiver krav om at folk skal kunne bruke hijab, er for meg helt sinnsykt.

Audun Lysbakken, jeg leste det du skrev med stor

interesse. Du har rett i alt du skrev. Men da må jeg

få spørre deg, du er jo FOR hijab og innvandring?

Jeg hører ikke på deg før du forstår at muslimer IKKE

KAN INTEGRERE seg, selv om de ville, koranen forbyr

dem det og ingen muslimer går imot koranen. Hadde du

fulgt litt med, ville du ha visst at de ønsker, når

de har overtatt landet, at Oslo skal hete Medina.

Vær så snill, Lysbakken, du kan skrive når du brenner

for noe. Tenk om du hadde tenkt like klart når det

gjelder innvandringen. DA hadde du svømt i stemmer, men

denne naiviteten er til å gråte av. Hvorfor kan ikke

Norge få lov til å forbli vårt Norge, og de som kommer

hit, må tilpasse seg vårt land. Ikke komme hit og bare

kreve og kreve. Vi har ikke bønnerop og moskeer i Norge

vi har kirker, det er som om vi, etniske norske ikke

har noe å si lenger, dere gjør knefall hvis en muslim

ønsker noe, og det er feil retning å gå. De som kommer

hit, de som virkelig trenger hjelp, de må først bli

informert om hvordan man lever i demokratiske Norge,

et kurs til muslimske menn om likeverd, hijabforbud

fordi hijab er kvinneundertrykkende. Og mange andre

saker. Tenk om du hadde klart å se dette som det

virkelig er? Du hadde kommet veldig langt, Audun

Lysbakken. Og det ER LOV å ha håp.

Ottar Rakvåg

Ottar Rakvåg

Stemte regjeringen Stoltenberg nei i FN da Iran ble tatt inn i det "gode" selskap", Lysbakken.

Det er ikke store forskjellene mellom Iran og Saudi-Arabia her, er det vel?

Men så var det det å være i regjering eller ikke. Opposisjon eller ikke.

Lysbakken er dobbeltkommunikator, med ballast fra gammelt kommunistisk tankegods.

Trond Rolandsen

Trond Rolandsen

Det er jo litt sær tale av en ambassadør fra et muslimsk land som har stått som fadder til Den islamske staten. Helt unødvendig. I Midøsten har det vært krig og elendighet i snart 3000 år.

Jeg blir kvalm av deg Lysbakken og andre politikere som prøver å slå politisk mynt når det passer dere. Vi på grasrota følger mere med enn du og dine politiske venner tror og forstår.

Hadde du hvert imot noe av det du her kommer med hadde du ikke åpnet alle dører inn til Norge for muslimer. Du hadde protestert mot lemlestelse av små guttebarn som nå er lov i Norge.

Du hadde protestert mot kvinneundertrykkelse i eget land.

Du hadde protestert når grise tegninger blir fjernet fra skoler og sykehus,eller når barn blir delt opp etter kjønn i gym,svømming på skolebussen osv.....

Det du har gjort er å kjempe for at muslimer flest skal få komme til Norge selv om det ikke er fare for deres liv og helse slik asyl krever.

Familiegjenforening vil du også gjøre lettere. Nei,DU er ikke troverdig,Lysbakken og det tror jeg mange har fått med seg når vi ser oppslutningen rundt ditt parti.

Islam is a religion of Peace. There is a piece of you over there and a piece of me over here.

Tore Andersen

Tore Andersen

Audun Lysbakken, mener du at Saudi-Arabia ikke skal være med i kvinnekommisjonen? Trodde du var tilhenger av inkludering som virkemiddel? At Norge følger kutyme i FN er selvfølgelig vanskelig for deg å forstå.

Pål Hjemmebane

Pål Hjemmebane

Om en politisk motstander av Lysbakken sier noe slikt om islam og muslimer i Norge, ville Lysbakken umiddelbart funnet fram stemplene for rasisme, fremmedfrykt, hvitt hat, islamofobi, egoisme og intoleranse. For sikkerhets skyld hadde han kanskje også skvettet litt med brunbeisen.

Deretter hadde han fremmet seg selv og sitt parti som verdensenere innen toleranse, godhet og forståelse.

Dette har vl strengt ttt vært kjent siden 1932. Men velkommen etter.

Skal vi nå også få en Lysbakken som gir støtte til Pakistanske leger som er bekymret for fetter/kusine ekteskap i Pakistan, som BBC har rapportert om flere ganger? Det skal ikke mange generasjoner til før vi har Hapsburg-tilstander (Pakistan grunnlagt 1949).

Husker du 2010, Lysbakken? Da SV satt i en flertallsregjering med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Senterparti? Da du var barne- og likestillingsminister og Jonas Gahr Støre var utenriksminister? Da Iran ble stemt inn i den samme kommisjonen som Saudi-Arabia nå er medlem av? Ikke?? Vel, nå har du fått en påminnelse, og her er en til; det er ikke særlig lønnsomt å sitte i glasshus og pælme stein

Det er ikke vanlig å opplyse hvordan land stemmer i enkeltsaker i FN. Dette har med institusjonen og dynamikken å gjøre og har alltid vært slik

Jeg elsker å lese alle kommentarer fra dere hjernedøde biller 😊 Her i Norge lever menn ulykkelig pgr av denne 50/50 regelen deres! Så mye dere bryr dere om Saudi arabiad kvinne rettigheter er jo nettopp fordi dere eies av kvinnene her haha! Not real men!

Her ser man at jeg ble satt til andre arbeidsoppgaver fordi jeg ikke ville komme til møte de hadde satt opp da det var et meget kort varsel og jeg her ville vurdere om jeg skulle ha med advokat. Så bestemmer arbeidsgiver at vi skal ha eget møte med min advokat, noe jeg aldri hadde tenkt på. Når arbeidsgiver vil styre bruken av advokat sier jeg opp advokaten. Så bestemmer arbeidsgiver at jeg da ikke vil møte uten advokat - som om jeg ikke følger opp dette - men jeg hadde da aldri tenkt å ha noe eget møte med advokat, men å bruke advokat til alle de spontane møtene arbeidsgiver satte opp. Og da sier arbeidsgiver at jeg må levere nøkkelkortene. Og så får jeg permisjon uten lovhjemmel. Dette er jo helt absurd. En arbeidsgiver kan da ikke sette en til andre arbeidsoppgaver og bruke sin styringsrett fordi en ikke vil gå til et møte uten advokat - en har jo rett til å ha med noen til alle møter med arbeidsgiver. Og så lager de altså så et styr om at jeg ikke vil ha eget møte med advokat og at jeg ved flere anledninger har sagt at jeg ikke vil komme uten advokat - ja og da til de vanlige spontane møtene. Hvorfor var det så vanskelig å sette opp litt lenger frist så advokaten hadde mer mulighet til å komme på de vanlige møtene? Hvorfor var det så viktig at jeg kom uten noen ved min side på de spontane møtene? Og dette syntes flere advokater var greit. At jeg skrev om de på facebook overgikk at de som en statlig arbeidsgiver gav faen i lover og regler.

Skriv en ny kommentar